ΔΡΑΣΕΙΣ

  • εφημερίδα «Ο Δρόμος της Αλληλεγγύης»

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟΚΤΑ ΦΩΝΗ !!!

Τρία μνημόνια,  αμέτρητες και ογκώδεις διαδηλώσεις, πολλαπλάσιες μικρές. Περισσότεροι από 600.000 Έλληνες, κυρίως νέοι και μορφωμένοι, έφυγαν προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης.

Κι όμως, ο δρόμος ήταν και είναι εδώ, γνωστός, ανοιχτός.

Μακρινός -όπως ένα καρούλι με αόρατη κλωστή που ενώνει τον ένα με τον άλλο και όλους μαζί· σε μία κοινή πορεία.

Τα τελευταία χρόνια, οι 530 δομές Αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είχαν ως κύριο αντικείμενο την υποστήριξη των συμπολιτών μας που χτυπήθηκαν από την κρίση.

Πίσω και πάνω από αυτές τις οργανώσεις και τα σωματεία, τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που λειτουργούν χωρίς κρατική υποστήριξη, επίκεντρο υπήρξε -και εξακολουθεί να είναι- ο άνθρωπος.

Οι εκατοντάδες εθελοντές που φροντίζουν για την καθημερινή λειτουργία των δομών, οι χιλιάδες «ωφελούμενοι» που υποστηρίχτηκαν και εν τέλει, η κοινωνία που κρατήθηκε όρθια.

Ο «ανθρωπιστικός» ρόλος των δομών Αλληλεγγύης, τελικώς ΔΕΝ σταματά ΠΟΤΕ …!!!

Η κοινωνία κρατήθηκε όρθια αυτά τα 10 πέτρινα μνημονιακά χρόνια.

Οι συμπολίτες μας ανταπεξήλθαν στις νέες προκλήσεις και ένας νέος δρόμος άρχισε να προδιαγράφεται για την επόμενη ημέρα …

Το χτίσιμο, ωστόσο, όσων γκρεμίστηκαν τα τελευταία 10 χρόνια δεν μπορεί παρά να γίνει από τους ανθρώπους που επιβίωσαν της κρίσης δημιουργώντας ένα άλλο κοινωνικό μοντέλο. Θεμελιωμένο πάνω στις αρχές της αλληλοβοήθειας, της Αλληλεγγύης, βασισμένο στο καθημερινό και ανιδιοτελές νοιάξιμο του ανθρώπου για τον άνθρωπο.

Μπροστά σε αυτή την πρόκληση -του χτισίματος της νέας κοινωνίας- και μετά την έλευση του κορωνοϊού, οι άνθρωποι των δομών επιλέγουμε να αναλάβουμε πάλι δράση.

Να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας στην ανάδειξη των νέων πρωτοβουλιών, να ρίξουμε φως στον δρόμο της επανένταξης των πληγεισών οικογενειών στην αγορά εργασίας.

Να ενημερώσουμε για τις δυνατότητες αντιμετώπισης των συνεπειών.

Να μεταφέρουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα που κατακτήσαμε με την δράση μας…

Από τον Σεπτέμβριο του 2018, η Ανθρωπιστική Οργάνωση «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» με κυριότερες δράσεις της το «Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας» καθώς και το «Αλληλέγγυο Κοινωνικό Ιατροφαρμακευτικό κέντρο & Αλληλέγγυα Δομή σίτισης και στήριξης» «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» στην Καλλιθέα, συντονίζουν τις δυνάμεις τους για την έκδοση της διμηνιαίας  πανελλαδικής εφημερίδας

“Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ”. 

Την εφημερίδα θα την βρίσκεται «την πρώτη Κυριακή κάθε δεύτερου μήνα» στα στέκια των δομών Αλληλεγγύης, στον δρόμο από εθελοντές μας καθώς και σε επιλεγμένα σημεία διάθεσης κοινωνικών φορέων και συλλογικοτήτων.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ