ΔΡΑΣΕΙΣ

  • κοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο αλληλεγγύης Σαλαμίνας

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης του Σαλαμίνας  είναι μια πράξη αντίστασης μέσα στο συνεχιζόμενο αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια!

Η δημιουργία του βασίζεται στην εθελοντική προσφορά όλων μας και έχει πυρήνα  την αλληλεγγύη.

Δεν παρέχουμε φιλανθρωπία, δεν είμαστε κάποιοι που έρχονται ως εξωτερικοί παρατηρητές, με λυμένα τα προβλήματα τους να προσφέρουμε ψίχουλα από αυτούς που τα πήραμε …

Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας, βιώνουμε τα προβλήματα της εποχής των μνημονίων και της κοινωνικής αποσάθρωσης.

Αλλά, αποφασίσαμε να μη λυγίσουμε, να μην αναζητήσουμε ατομικές λύσεις, να μη κλειστούμε στον εαυτό μας, να μην παραδοθούμε …

Την εποχή των μνημονίων νιώσαμε ότι δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και ο καθένας μας έπρεπε ν΄ αγωνιστεί από το δικό του μετερίζι.

Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι η Υγεία είναι Κοινωνικό Αγαθό και ΔΕΝ είναι / ήταν  δυνατόν να αφήνουμε συνανθρώπους μας αβοήθητους.

Όσο  υπάρχει  η  οικονομική  κρίση,  όσο  αυξάνεται  η  ανεργία  και  η  φτώχεια,  τόσο  μεγαλώνει  και  η  ανασφάλεια,  η  κατάθλιψη,  η  απελπισία  και  η  απόγνωση  των  Συνανθρώπων μας.

Δυστυχώς  ένα  σημαντικό  κομμάτι  του  λαού  μας στερείται ακόμη βασικά  αγαθά  για  την  επιβίωσή  του.

Μια κοινωνία γονατισμένη δε μπορεί να αγωνιστεί, μια κοινωνία χωρίς ελπίδα έχει χάσει. Το κάνουμε με αγάπη και σεβασμό στον άνθρωπο, γιατί βλέπουμε τη δουλειά μας ως μέσο δημιουργίας και όχι ως μέσο εκμετάλλευσης.

Ως αποτέλεσμα της πολιτικής  των Μνημονίων οι πρώτοι από όλους που επλήγησαν ήταν οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι και οι άποροι και κυρίως ανάμεσα τους οι βαριά και χρόνια πάσχοντες, που βίωσαν και βιώνουν ολοκληρωτικό κοινωνικό αποκλεισμό και ραγδαία επιδείνωση της υγείας τους, σωματικής και ψυχικής σαν σύνολο, καθώς και σοβαρές επιπτώσεις στο προσδόκιμο ζωής τους.

Οι Εθελοντές του, έδιναν, δίνουν και θα δίνουν αγώνα στην Ανθρωπιστική κρίση που δυστυχώς μαστίζει ακόμη την Πατρίδα μας.

Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο των ακραίων συνθηκών που διαμορφώθηκαν στην Ελληνική κοινωνία, στεκόμαστε  δίπλα  στον  ανήμπορο  συμπολίτη  μας.

Σε  μια  περίοδο  που  όλα  φαίνεται  να  αλλάζουν,  η  ανθρωπιά  και  η  αλληλεγγύη  οφείλουν  περισσότερο  παρά  ποτέ  να  χαρακτηρίζουν  την  καθημερινότητά  μας.

Έννοιες  και  διαχρονικές  αξίες  όπως  ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ,  ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ,  ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ  μετουσιώνονται  σε  πράξη  και  βρίσκουν  στέγη  στο  Κοινωνικό  Ιατρείο – Φαρμακείο  Αλληλεγγύης  του  Δήμου  μας  το  οποίο  αποτελεί  πλέον  ασφαλές  λιμάνι  της  Υγείας  και  της  Αξιοπρέπειας  του  ανασφάλιστου  συνανθρώπου  μας.

Άμεσο  χρέος  όλων  μας  ήταν από την αρχή  να  στηρίξουμε  την  Ελπίδα  και  την  Αντοχή  του  κόσμου,  με  ειλικρινή  σεβασμό  στην  αξία,  του  κάθε  ανθρωπίνου  προσώπου  και  αυτό  ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ να πράττουμε …

Το  Κοινωνικό  Ιατρείο – Φαρμακείο  Αλληλεγγύης  είναι  η  δική  μας  απάντηση  στην  αρρώστια  και  στον  ανθρώπινο  πόνο  του  κάθε  συνανθρώπου  μας.

Μέσω  τέτοιων  κινήσεων  διατηρούμε  την  ανθρωπιά  μας  και  ενισχύουμε  τον  κοινωνικό  ιστό,  προάγοντας  την  αξιοπρέπεια.

Χωρίς την πρόθεση, αλλά ούτε και την αυταπάτη για τη δυνατότητα υποκατάστασης του κράτους που αποσύρεται από την ευθύνη φροντίδας των πολιτών του, έχουμε πλήρη επίγνωση των ορίων και των δυνατοτήτων της αλληλεγγύης στο χώρο της περίθαλψης, αλλά πιστεύουμε σθεναρά πως η αλληλεγγύη και η υπεράσπιση δικαιωμάτων εκτός από διακηρυκτικό λόγο απαιτεί και συγκεκριμένες δράσεις.

Έτσι πρωτοβουλίες και δίκτυα αλληλεγγύης για τους αποκλεισμένους σε όλα τα πεδία και τους τομείς είναι σήμερα απαραίτητα για τη διατήρηση της ανθρωπιάς μας, αλλά και της συνοχής του κοινωνικού ιστού, καθώς και για την επαναθεμελίωση σχέσεων και συμπεριφορών που να ξαναχτίζουν συλλογικότητα και να αντιστρατεύονται στην πράξη τον ατομικισμό και την εκμετάλλευση.

Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των μαχόμενων τμημάτων ολόκληρης της κοινωνίας που δεν άφησε ούτε στιγμή  ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ, κανένα πεδίο κοινωνικού αγώνα, μικρού ή μεγάλου, στα πέτρινα μνημονιακά χρόνια, στα χρόνια της λιτότητας, της ανεργίας, της κοινωνικής καταστροφής, εξυπηρετώντας 65.000 και πλέον συνανθρώπους μας, προσφέροντας Δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες  και  όχι  μόνο,  καθώς  εξυπηρετούμε  πολλά  περιστατικά  που  χρήζουν  άμεσης  χειρουργικής  επέμβασης  και  θεραπείας  (Χημειοθεραπείες  κ.λ.π.)

Αυτό είναι το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας. Μια πράξη συλλογικής αυτοοργάνωσης γιατρών, νοσηλευτών, εθελοντριών και εθελοντών.

Προσφέρουμε  ΌΛΟΙ τις  υπηρεσίες  μας,  εντελώς  δωρεάν.  

 

Χρειαζόμαστε τη συμβολή όλων για τη Στήριξη και Διεύρυνση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης και στον αγώνα ενάντια στην καταστροφή της υγείας και της κοινωνίας. Συνεχίζουμε να μαζεύουμε φάρμακα πάντα για τις ανάγκες των ασθενών μας και να καλοσορίζουμε νέους εθελοντές!

 

Στο Κοινωνικό Ιατρείο καλλιεργούμε αλληλεγγύη και σας προ(σ)καλούμε όσο η Πατρίδα, μας χρειάζεται, να ενώσετε την φωνή σας μαζί μας, να είστε κοντά μας και από σήμερα  να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΑΞΗ με την βεβαιότητα ότι τελικώς θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα και κάποια στιγμή όταν πάψει η φτωχοποίηση των Συνανθρώπων μας και πάψουν να μας χρειάζονται οι Συνάνθρωποί μας τότε θα κλείσουμε κι εμείς αυτό το κομμάτι της δράσης μας !!! 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ